ES | EN | PT
ISSN 2604-7071
  • Communications to Congresses / Medicine and Health Sciences

    Effectiveness of instrumental fibrolysis on the rehabilitation of hip osteosynthesis

    Efectivitat de la fibròlisi instrumental en la rehabilitació d’una osteosíntesi de maluc

    Authors: Manuel Álvarez Morón

    Keywords: Fibrolysis. Hook. Osteosynthesis. Pain

    Keywords: Fibròlisi. Ganxeig. Osteosíntesi. Dolor

    Abstract: FIM (Myofascial Instrumental Fibrolysis) or hook, consists of the breakage of fibrous adhesions resulting from traumatism or post-surgical scarring by means of a tool called hook, which is designed for this function. Delivery of these adhesions facilitates the recovery of mobility and promotes pain reduction. A case in which the benefits of the FIM in the reduction of pain and the improvement of mobility in a patient with a fracture of the female resolved with osteosynthesis are shown in this work. The clinical course of a 90-year-old person who suffers perturbed fracture of the femur from the surgical intervention to the discharge of rehabilitation, with special emphasis on the description of the technique and the results of the win versus the traditional therapy, is exposed. A priori, the use of this technique with a geriatric patient is considered counterproductive given the contraindications existing in people who, very habitually, suffer from circulatory pathology, take anticoagulant medication or are in some inflammatory process and with whom to take care of the cutaneous state. By taking minimal precautions and discarding the most extreme cases the use of FIM is revealed as a very effective technique in treating pain and recovering mobility after a fracture of the femur. This case shows how the FIM application in a 15-session treatment results in an achievement of functional objectives that could not be achieved in a 4-month treatment in which FIM was not used.

    Abstract : FIM (Fibròlisi Instrumental Miofascial) o ganxeig, consisteix en el trencament de les adherències fibroses resultants d’un traumatisme o d’una cicatrització postquirúrgica mitjançant una eina anomenada ganxo, quina forma està dissenyada per aquesta funció. El lliurament d’aquestes adherències facilita la recuperació de la mobilitat i afavoreix la disminució del dolor. Es presenta en aquest treball un cas on s’evidencien els beneficis de la FIM en la disminució del dolor i la millora de la mobilitat en una pacient amb fractura de fèmur resolta amb osteosíntesi. S'exposa el curs clínic d'una persona de 90 anys que pateix fractura pertrocanterea de fèmur des de la intervenció quirúrgica fins a l'alta de rehabilitació fent especial èmfasi en la descripció de la tècnica i els resultats del ganxeig versus la teràpia tradicional. A priori, es contempla com a contraproduent l'ús d’aquesta tècnica amb pacient geriàtric donades les contraindicacions existents en persones que, molt habitualment, pateixen patologia circulatòria, prenen medicació anticoagulant o es troben en algun procés inflamatori i amb qui cal tenir cura de l'estat cutani. Prenent unes mínimes precaucions i descartant els cassos més extrems l’ús de la FIM es revela com una tècnica molt eficaç en el tractament del dolor i la recuperació de la mobilitat després d'una fractura de fèmur. Aquest cas evidencia com l'aplicació de la FIM en un tractament de 15 sessions provoca un assoliment d'objectius funcionals que no es van poder assolir en un tractament de 4 mesos en que no es va fer servir la FIM.


    Citation: Manuel Álvarez Morón. Efectivitat de la fibròlisi instrumental en la rehabilitació d’una osteosíntesi de maluc. https://doi.org/10.24175/sbd.2018.000063
    Received: May 07, 2018  Accepted: May 07, 2018  Published: May 07, 2018
    Copyright: © 2018 Manuel Álvarez Morón. This is an open access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY-NC), which allows, distribution, reproduction in any medium, provided the original author and source are credited and non-commercial use.
    Funding: I certify that no funding has been received for the conduct of this study and/or preparation of this manuscript.
    Conflicts of Interest: I have no conflicts of interest to declare

    

    Efectivitat de la fibròlisi instrumental en la rehabilitació d'una osteosíntesi de maluc

    Manuel Álvarez Morón

    Centre de Fisioteràpia. La Llar Fundació

    Paraules clau: Fibròlisi. Ganxeig. Osteosíntesi. Dolor.

    Resum

    La FIM (Fibròlisi Instrumental Miofascial) o ganxeig, consisteix en el trencament de les adherències fibroses resultants d'un traumatisme o d'una cicatrització postquirúrgica mitjançant una eina anomenada "ganxo", quina forma està dissenyada per aquesta funció. El lliurament d'aquestes adherències facilita la recuperació de la mobilitat i afavoreix la disminució del dolor.

    Es presenta en aquest treball un cas on s'evidencien els beneficis de la FIM en la disminució del dolor i la millora de la mobilitat en una pacient amb fractura de fèmur resolta amb osteosíntesi.

    S'exposa el curs clínic d'una persona de 90 anys que pateix fractura pertrocanterea de fèmur des de  la intervenció quirúrgica fins a l'alta de rehabilitació fent especial èmfasi en la descripció de la tècnica i els resultats del ganxeig versus la teràpia tradicional.

    A priori, es contempla com a contraproduent l'ús d'aquesta tècnica amb pacient geriàtric donades les contraindicacions existents en persones que, molt habitualment, pateixen patologia circulatòria, prenen medicació anticoagulant o es troben en algun procés inflamatori i amb qui cal tenir cura de l'estat cutani.

    Tot i així, prenent unes mínimes precaucions i descartant els cassos més extrems l'ús de la FIM es revela com una tècnica molt eficaç en el tractament del dolor i la recuperació de la mobilitat després d'una fractura de fèmur. Aquest cas evidencia com l'aplicació de la FIM en un tractament de 15 sessions provoca un assoliment d'objectius funcionals que no es van poder assolir en un tractament de 4 mesos en que no es va fer servir la FIM.

About The Author/s
Manuel Álvarez Morón
manufisio@fisioterapeutes.org


Metrics & social

Views: 214
Downloads: 10
Comments: 0
DOI: 10.24175/sbd.2018.000063

Article with no peer review