ES | EN | PT
ISSN 2604-7071
  • Communications to Congresses / Medicine and Health Sciences

    The simulation as a methodology of work in the degree of Physiotherapy: experiences and perspectives. The simulation as a methodology of work in the Degree of Physiotherapy: experiences and perspectives

    La simulació com a metodologia de treball al grau de Fisioteràpia: experiències i perspectives. La simulació com a metodologia de treball en el Grado de Fisioteràpia: experiències i perspectives

    Authors: Griselda González-Caminal

    Keywords: Simulation. Physiotherapy. Undergraduate. Higher education. Curricular

    Keywords: Simulació. Fisioteràpia. Llicenciatura. Educació superior. Curricular

    Abstract: Campus Manresa of the University of Vic-Central University of Catalonia has made an institutional commitment to implement the simulation methodology in all the degrees and postgraduate programs from 2012. The benefits of the simulation are widely known (Cook, 2013; Issenberg and Scalese, 2008), emphasizing: the practice of professional competencies in safe environments, the development of clinical and non-clinical skills without risk for the patient and the development of critical thinking and clinical reasoning to highlight some (Hope, Garside and Prescott, 2010). At the same time, simulation design experts agree in pointing out that objectives, fidelity, problem solving and support in the teaching-learning process are key to the success of the simulation (Groom, Henderson and Sittner , 2014). In the Physiotherapy studies, this process of curricular implementation of the simulation started the academic year 2015-2016 and continues its development at present.

    Abstract : El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha fet una aposta institucional per implementar la metodologia de la simulació en tots els graus i postgraus des del 2012. Els beneficis de la simulació són àmpliament coneguts (Cook, 2013; Issenberg i Scalese, 2008) destacant: la pràctica de competències professionals en entorns segurs, el desenvolupament de competències clíniques i no-clíniques sense risc pel pacient i el desenvolupament del pensament crític i del raonament clínic per destacar-ne alguns (Hope, Garside i Prescott, 2010). A la vegada els experts en disseny de simulació coincideixen en apuntar que els objectius, la fidelitat, la resolució de problemes i el suport en el procés d'ensenyament-aprenentatge són claus per a l'èxit de la simulació (Groom, Henderson i Sittner, 2014). Als estudis de Fisioteràpia aquest procés d'implementació curricular de la simulació es va iniciar el curs acadèmic 2015-2016 i continua el seu desenvolupament en l'actualitat.


    Citation: Griselda González-Caminal. La simulació com a metodologia de treball al grau de Fisioteràpia: experiències i perspectives. La simulació com a metodologia de treball en el Grado de Fisioteràpia: experiències i perspectives. https://doi.org/10.24175/sbd.2018.000115
    Received: May 25, 2018  Accepted: May 25, 2018  Published: May 25, 2018
    Copyright: © 2018 Griselda González-Caminal. This is an open access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY-NC), which allows, distribution, reproduction in any medium, provided the original author and source are credited and non-commercial use.
    Funding: I certify that no funding has been received for the conduct of this study and/or preparation of this manuscript.
    Conflicts of Interest: I have no conflicts of interest to declare

    

    La simulació com a metodologia de treball al grau de Fisioteràpia: experiències i perspectives.

    La simulación como metodología de trabajo en el Grado de Fisioterapia: experiencias y perspectivas.

    Griselda Gonzalez-Caminal1,2, Gonzalo Lorza Blasco2, Aida Camps Gomez1,2

    1Group de recerca Interinstitucional en Inovacció Docent, Simulació i Seguretat del Pacient. 2Facultat de Ciències de la Salut a Manresa.

    Paraules clau: Simulation. Physiotherapy. Undergraduate. Higher education. Curricula.

    Introducció

    El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha fet una aposta institucional per implementar la metodologia de la simulació en tots els graus i postgraus des del 2012. Els beneficis de la simulació són àmpliament coneguts (Cook, 2013; Issenberg i Scalese, 2008) destacant: la pràctica de competències professionals en entorns segurs, el desenvolupament de competències clíniques i no-clíniques sense risc pel pacient i el desenvolupament del pensament crític i del raonament clínic per destacar-ne alguns (Hope, Garside i Prescott, 2010).  A la vegada els experts en disseny de simulació coincideixen en apuntar que els objectius, la fidelitat, la resolució de problemes i el recolzament en el procés d'ensenyament-aprenentatge són claus per a l'èxit de la simulació (Groom, Henderson i Sittner, 2014). Als estudis de Fisioteràpia aquest procés d'implementació curricular de la simulació es va iniciar el curs acadèmic 2015-2016 i continua el seu desenvolupament en l'actualitat.

    Material i Mètodes

    El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) de la Fundació Universitària del Bages, Campus Manresa UVic-UCC, ha creat un protocol de disseny de simulació basat en el concepte d'Imaginnering de Walt Disney i en el model descrit i aprovat per la International Nursing Association for Clinical Simulationa and Learning (INACSL). Aquest protocol ha sigut desenvolupat a fi efecte de maximitzar els beneficis de la metodologia de simulació.

    Conclusió

    El protocol de disseny de simulació del Campus Manresa UVic-UCC sembla ser un bon protocol que permet el desenvolupament i compliment rigorós dels estàndards de bones pràctiques descrits per la INACSL. A la vegada, a nivell de l'aula, evidencia que la simulació es constitueix com a una metodologia docent eficaç que permet que els estudiant millorin la confiança professional a la vegada que integren les competència treballades a nivell de l'aula.

About The Author/s
Griselda González-Caminal
GGonzalez@umanresa.cat
Group de recerca Interinstitucional en Inovacció Docent, Simulació i Seguretat del Pacient. Facultat de Ciències de la Salut a Manresa.


Metrics & social

Views: 251
Downloads: 4
Comments: 0
DOI: 10.24175/sbd.2018.000115

Article with no peer review